2010. április 1., csütörtök

Lelelassult száguldás

Hasselblad SWC. kodak ept 160

Pár sorban leírtam mit gondolok ezzel a témával kapcsolatban a BNSFOTO blogon. Csak annyival egészíteném ki, hogy majd lesz folytatása az anyagnak. Eddig elég kedvező fogadtatása volt. Kaptam ötleteket, javaslatokat, és bátorítást a folytatáshoz.
Az alapgondolat az elmúlás volt, ami az ipari építészet eltűnő félben lévő maradványairól szólt volna. A vonatok csak közben jöttek be a képbe. Aztán egész jól sikerült, markáns látvány világuk megadta az alaphangot, ezen kéne tovább menni.


Lubitel2 / Fuji S800
A látványtól transzba esve a helyszínen bekattantam és kb totál felkészületlenül de nekiálltam a régi tervemet megvalósítani: a kisfilm teljes felületére fotografálni!

1. aki a Lubitelbe belegyömöszöl egy kisfilm kazettát az bakelit hátlap eltörését kockáztatja.
2. a roll orsó helyén a kazetta két végét ki kell valamivel támasztani, hogy a film középen maradjon. Ezt a büfében zsebrevágott szalvétadarabokkal oldottam meg.
3. a piros kukucskát egy plasztik kártyával zártam le, ez sajnos nem sikerült teljesen, mert valamennyi fény átjutott rajta.
4. a perforáció miatt különösen fontos a gép vízszintezése. Sajnos ez sem sikerült minden esetben, de a hangulatból nem vett el sokat.


Hasselblad SWC / kodak ept 160

Adja magát a kézenfekvő gondolat, hogy filmre is kell fotózni a lokomotívumokat. Remélem tetszik a végeredmény, csinálni nagyon fárasztó, de élvezetes volt.

Lubitel2 / Fuji xp2

2 megjegyzés:

SVrider írta...

ez mit jelent?
"A látványtól transzba esve a helyszínen bekattantam és kb totál felkészületlenül de nekiálltam a régi tervemet megvalósítani: a kisfilm teljes felületére fotografálni!"

BNS írta...

a perforáción kívüli területre is esik fény, nem csak a hagyományos kis 24x36os ablakba

Megjegyzés küldése